Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimecres, 29 de desembre del 2010

Llibres nous a la biblioteca

Quan torneu a l'escola, després de les vacances de Nadal, us trobareu amb una pila de llibres nous que es us estan esperant.
Una petita mostra:

Aquest llibre ens vol explicar les trifulgues del Petit Quadrat per entrar a casa dels seus amics els Petits Rodons.

Cinc animals que tothom considera horribles decideixen fer alguna cosa per tal que els altres animals els mirin d’una altra manera, i demostraran que si es fa alguna cosa interessant, els altres no es fixen en l’aspecte. Un llibre contra els prejudicis que imposa l’aspecte físic. Un àlbum il·lustrat per a totes les edats


Una obra mestra de Pere Calders magníficament il•lustrada per Carme Solé Vendrell. Un conjunt on la voluntat i l’amor d’un nen aconsegueix allò que semblava impensable: que un raspall es converteixi en animal de companyia.


Relat que pot ajudar els infants a entendre la pèrdua d'un ésser proper. Explica la història d'una nena, la Roser, que és molt ploramiques i que té unes trenes molt boniques, però que les hi han de tallar perquè la seva mare està malalta i no la pot pentinar-la, fins que un bon dia la mare es mor i la Roser es queda molt trista perquè ja no tornarà a veure mai més a la seva mare.

dimarts, 21 de desembre del 2010

I... més llibres!

Una bona selecció de llibres per a persones de 0 a 99 anys de la Biblioteca Xavier Berenguel de Barcelona. Podeu triar i remenar!

Nadal: llibres i torrons

S'acosten les vacances de Nadal i des de la Biblioteca us proposem que feu una ullada a la revista Faristol. Hi trobareu moltes novetats. Us agradarà!