Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dissabte, 10 de novembre del 2012

BIBLIOBÚS

Quan un poble no té biblioteca, vegades,  pot arribar-hi el bibliobús. Aquest que veiem a la imatge viatge per la comarca d'Osona. Són el conductor de l'autobús i la Carme, la bibliotecària. Ah! la Carme té carnet de primera, no fos cas que un dia es quedés sense xòfer i no pogués fer la ruta.

LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE SALT

Una biblioteca pública que s'ha de visistar i  és una de les més boniques de casa nostra


LA BIBLIOTECA NACIONAL DE CATALUNYA



Podríem afegir-la a una de les més maques del món!

divendres, 9 de novembre del 2012

LES BIBLIOTEQUES MÉS BONIQUES DEL MÓN

Heus aquí un video que he trobat de les biblioteques més boniques del món. Passeu-hi una bona estoneta.

dimecres, 7 de novembre del 2012

CROMINYONA





Des del CRP de Santa Coloma ens ha arribat una maleta viatgera. Entre molts contes i àlbums il·lustrats hi hem trobat Crominyona, un àlbum de Michel Gay  i l'hem explicat als alumnes de 5è perquè estàvem treballant la Prehistòria. És una història que va succeïr fa més de 10.000 anys, en l'època dels cromanyons. Una nena de la tribu vol coure pa com ho fan les dones del seu poblat, però no la deixen perquè és massa petita. Agafa una mica de fang, li fa cara, ulls, boca i cos i la posa a coure amb el pa. Els gran s'enfaden al veure que hi ha fang amb la farina i tiren la nina. Ella la recupera. Ha creat la primera nina de la història! 
La il·lustració està molt ben feta, amb predomini de la línia i els colors pastel. Per llegir i en veu alta a petits i grans. Per mirar i gaudir de les imatges.




diumenge, 4 de novembre del 2012

DONDE YO VIVO

 

Donde yo vivo és un àlbum il·lustat que ens està seduint a mestres i alumnes. La bellesa de les imatges són difícils de descriure. El dibuix i el color són molt realistes. Els primers plans són insuperables. L'autora Frances Wolfe ens descriu amb les imatges la seva infantesa a prop del mar, a la badia de Halifax, Nova Escòcia (Canadà). Hi ha poc text i sovint hi ha repetida la frase donde yo vivo... Aconsellable llegir-lo en veu alta a petits i grans

 

dissabte, 3 de novembre del 2012

Els alumnes de 5è fan caceres del tresor

Aprofitant que a l'àrea de Medi estem estudiant la Prehistòria hem fet una Cacera del tresor. Les caceres del tresor són una eina que ajuda a l'alumnat de primària a fer cerques guiades a internet. Consten d'una introducció, unes preguntes per resoldre, la gran pregunta i l'avaluació.Sempre ens donen unes 4 o 5 adreces web on buscar la informació.  Aquesta cacera l'ha fet la Núria Coma en col·laboració d'en Sebastià Capellà.
Aquí teniu l'enllaç
http://webquest.xtec.cat/WebCaceres/index1.htm

Comença un nou curs

Un nou curs ha començat, un curs en que l'escola pública pateix retallades en el professorat i això ha fet que no es puguin dedicar les hores necessàries a l'organització i dinamització de la biblioteca escolar. Tot i això hi ha una hora lectiva per anar a la biblioteca o a l'aula d'informàtica i poder dedicar un temps a la lectura, a la formació d'usuaris o  a la cerques d'informació, sigui en llibres o a internet.