Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimecres, 29 de gener del 2014

SWING CAFE

Aprofitant que l'Anna, la mestra de música està treballant el jazz, des de la biblioteca hem presentat un àlbum il·lustrat deliciós: Swing cafe, un conte musical de Carl Norac, il·lustrat per Rebeca Dautremer  de KóKINOS editorial.

Zazú és una petita cigala brasilera que canta dia i nit a la platja somiant poder anar a Amèrica. Un dia agafa un vaixell i se'n va a Nova York. Allà descobrirà el barri de Chinatown, la seva gent, els seus colors... i el Swing Cafe. 
Un àlbum que no es pot llegir assegut en una cadira!



dimarts, 28 de gener del 2014

WONDER




 Aquest llibre de J.R.Palacio, explica l'història d' un nen que de naixement té la cara completament deformada. Per això, ha hagut de patir moltes operacions per intentar tenir una cara completament normal.

Ell, l' August, ara té uns 10 anys, i tot just comença anar a  l'escola perquè estava ocupat fent les operacions.
En aquest llibre (de 420 pàgines aprox.) esbrinaràs com se sent ell mateix amb la seva cara, com se sent la seva germana o fins i tot dels seus pocs amics.

       Andreu Guilayn  6è A

dimarts, 21 de gener del 2014

TIGRE TIGRE




Fa uns dies vaig llegir un llibre d'allò més interessant. El seu títol és TIGRE TIGRE de Lynne Reid Banks

Diu així:
Un dia, dos tigrets germans, van ser caçats mentre la seva mare era a buscar menjar.
Els dos homes caçadors, els van portar a la ciutat (Roma).
Al més gran, el van portar al circ. Al més petit li van arrencar els ullals i li van posar fundes a les urpes. Després el van portar amb la princesa Aurèlia per ordre del Cèsar, per tal que fos la seva mascota especial.
El petit tigre, al qual la princesa va posar de nom Botes, tenia un cuidador, en Julius,que estava sempre amb ell, i per tant també amb l'Aurèlia. A poc a poc, en Julius es va enamorar de la preciosa donzella. I també ella d'ell.
El dia de l'aniversari de l'Aurèlia, el Cèsar, decideix anar al circ amb la seva filla, el cosí de la princesa (en Marcus), i el pare d'en Marcus, encara que la princesa no vol anar-hi. També hi va en Julius.
Aquell dia, al camp de batalla del circ, hi surt el germà d'en Botes, que es diu Brutus, per lluitar contra uns quants homes ( l'Aurèlia no sap que qui està lluitant és el germà del seu tigre).
Com que en Brutus ataca als contrincants, molt durament, en Marcus vomita i la princesa Àurelia, el seu cosí i en Julius, marxen.
Passen uns dies i la princesa va a visitar en Marcus amb en Botes perquè així perdi la por. Comencen a parlar i en Julius, que també hi és, s'adorm. Llavors en Marcus diu a la princesa de fer-li una broma a en Julius, perquè no es pot adormir mentre treballa. Després de molta insistència, l'Aurèlia accepta, i s'emporten en Botes a una saleta amagada. Seguidament li diuen a en Julius que l'animal s'ha escapat mentre ell dormia. Al noi li agafa un ensurt de mort i comença a plorar. L'Aurèlia li confessa, preocupada per en Julius, que només l'han amagat. El van a buscar, però resulta que el tigre s'havia escapat de debò! Quan l'Aurèlia se'n va haver anat, la mare de'n Marcus li va preguntar al seu fill com havia anat la visita. Ell li va dir la veritat però no pas tota. Mentrestant, en Botes era lliure, però estava molt espantat. En Julius va anar a informar al Cèsar de la pèrdua del tigre, però ell ja ho sabia. El Cèsar el va condemnar a mort, però abans, li va dir que anés a buscar al tigre, i que després, els matarien a tots dos. En Julius el va trobar al cap d'uns dies,i després el Cèsar els va portar al circ perquè el ferotge tigre que ja ha sortit abans, els matés. Abans però, la cuidadora de l'Aurèlia, seguint  el que li havia dit ella, va donar un tall de carn al ferotge tigre perquè sortís al camp amb la panxa una mica plena. Gràcies a això, a l'instint per entendre als animals de'n Julius, i a que en Botes i el ferotge tigre eren germans, en Julius va poder dominar l'animal sense matar-lo. Va dirigir una mirada d'amor a l'Aurèlia, que era entre la gentada, i va alliberar als dos tigres. Després va marxar ell. L'Aurèlia i en Julius mai no es van tornar a veure, però en els seus cor, sempre hi va haver l'esperança de que un dia es tornarien a trobar.

Anna Esteve  6è A


UN PETÓ DE MANDARINA

Ha arribat una nena nova a l' escola. Es diu Vanina i ve d' un país en guerra. L'Octavi (Tavi) des del primer dia s' enamora de la Vanina i en Rufus tambè. Per l'aniversari de la Vanina, en Tavi li regala un llibre que es diu Un petó de mandarina. Se'l llegeix sis cops.

En Tavi i laVanina  es comuniquen a través del collaret d' un gat, en Sebastià. Llavors, quan en Tavi descobreix que la Vanina té el seu pare a la guerra, decideix apuntar-se, juntament amb el seu grup de  música, al concurs de cançons per la pau. Al final la Vanina ha de marxar al seu país perquè la guerra ha acabat. Després la Vanina i en Tavi es fan un petó. Quan la Vanina marxa en Tavi sent un gran buit però está content  perquè la Vanina ha tornat i pot estar amb la seva família i també perquè han guanyat el concurs.

Us recomano aquest llibre!!!                  


Maria Luque 6è A