Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimecres, 19 de gener del 2011

La escola secreta de la Nasrin


El llibre és de Jeanette Winter i ens conta  la història de Nasrin, una nena  que viu a l’Afganistan quan els talibans pugen al poder. Amb el govern dels talibans les nenes no poden escolaritzar-se. Després de veure la seva família destruïda, la seva àvia decideix portar-la a una escola secreta, on van altres nenes com ella i on podrà descobrir un nou món ple coneixements i compartir-los amb altres companyes.

Un llibre molt interessant que ens ajuda a obrir els ulls sobre la situació discriminatòria de les nenes i les dones en alguns països. Un llibre que denuncia una trista realitat actual.
Hem treballat aquest llibre al Cicle Superior de Primària a l'hora de biblioteca. Abans de començar la lectura ens hem situat. Amb el programa Google Earth hem anat a buscar el país, la ciutat d'Herat, que és on passa la històriai, n'hem observat les característiques de la seva geografia i hem explicat una mica la situació política actual de la zona.
Jeanette Winter és també autora de La bibliotecària de Bâssora, llibre també molt recomanable

diumenge, 16 de gener del 2011

Dia 30 de gener: dia de la Pau

Teniu al davant un bonic poema de Joana Raspall que ens parla d'un món més just per a tothom. Ara és un bon moment per llegir-lo i reflexionar-hi

SI EL MÓN FOS...

Si el món fos escrit amb llapis,
podria esborrar la lletra
que vol ferir;
podria esborrar mentides
que no cal dir;
n'esborraria l'enveja
que porta mals;
n'esborraria grandeses
de mèrit fals...
Però és escrit amb tinta
de mal color:
el color brut de la guerra
i del dolor.

Qui voldria escriure un nou món
més just i net?

Potser que tu i jo provéssim,
ben valents, lletra per lletra,
des del nostre raconet...

dimecres, 12 de gener del 2011

Joana Raspall

Joana Raspall (Barcelona, 1913) és escriptora i bibliotecària. Autora de tres diccionaris —de sinònims, de locucions i frases fetes i d'homònims i parònims—, cultiva sobretot el teatre infantil i


El mes de novembre passat Bib.Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils) va convidar a biblioteques públiques i escolars a fer un homentatge a Joana Raspall per la seva poètica. La seva poesia és senzilla, tendra, quotidiana i arriba fàcilment a despertar les nostres emocions. La nostra escola també s'hi ha afegit, llegint i treballant els seus poemes a classe.

diumenge, 9 de gener del 2011

Atapuerca

Atapuerca: aquest és un dels llibres sobre Atapuerca que té les fotografies més boniques. Gràcies a les aportacions de dues mares d'alumnes, en tenim dos a la biblioteca. No us els perdeu. El text és a càrrec de José Luís Arsuaga, tota una autoritat, juntament amb Eudald Carbonell, sobre temes relacionats amb la Prehistòria. No us el perdeu.

Val la pena!

divendres, 7 de gener del 2011

Zoom


Aquest llibre està molt bé perque has de intentar saber sempre on es el gall.No hi ha lletres tot són imatges.
Comença amb una cresta d'un gall i acaba amb una rodoneta que representa que és la terra. Nosaltres el recomanem. És divertit.

Abril i Ivet

¡Me como esa coma!


Trobo que està bé per que t'ensenya on has de posar la coma, com per exemple:

-¡Sal gorda! ¡Llevo pimienta, canela y azúcar!
-¡Sal, gorda! ¡Levo pimienta, canela y azúcar!

Mireia