Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimecres, 19 de gener del 2011

La escola secreta de la Nasrin


El llibre és de Jeanette Winter i ens conta  la història de Nasrin, una nena  que viu a l’Afganistan quan els talibans pugen al poder. Amb el govern dels talibans les nenes no poden escolaritzar-se. Després de veure la seva família destruïda, la seva àvia decideix portar-la a una escola secreta, on van altres nenes com ella i on podrà descobrir un nou món ple coneixements i compartir-los amb altres companyes.

Un llibre molt interessant que ens ajuda a obrir els ulls sobre la situació discriminatòria de les nenes i les dones en alguns països. Un llibre que denuncia una trista realitat actual.
Hem treballat aquest llibre al Cicle Superior de Primària a l'hora de biblioteca. Abans de començar la lectura ens hem situat. Amb el programa Google Earth hem anat a buscar el país, la ciutat d'Herat, que és on passa la històriai, n'hem observat les característiques de la seva geografia i hem explicat una mica la situació política actual de la zona.
Jeanette Winter és també autora de La bibliotecària de Bâssora, llibre també molt recomanable