Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dilluns, 19 de març del 2012

Teresa Pàmies ha mort

A l'escola cada any fem un concurs de microliteratura que organitza la biblioteca pública i l'Ajuntament de la vila. Es relaciona sempre amb algun escriptor que sigui del poble o que hi tingui algun  lligam. Aquest any tocava Teresa Pàmies i dic tocava perquè Teresa Pàmies ha mort. Ja no la veurem més descansant plàcidament al jardí  del balneari Prats, però sí que la recordarem perquè els nens i nenes de l'escola escriuran un petit relat on hi ha de sortir una paraula clau "Praga". Aquest mot simbolitza la crònica de l'exili català després de la guerra civil. Un exili que ella mateixa va patir i que el fa palès a l'obra Testament a Praga.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo aquest any he participat al concurs de microlitaratura, peró no vaig guanyar. El concurs de microlitaratutra ha estat molt divertit aquest any!
Adeu