Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimecres, 7 de novembre del 2012

CROMINYONA





Des del CRP de Santa Coloma ens ha arribat una maleta viatgera. Entre molts contes i àlbums il·lustrats hi hem trobat Crominyona, un àlbum de Michel Gay  i l'hem explicat als alumnes de 5è perquè estàvem treballant la Prehistòria. És una història que va succeïr fa més de 10.000 anys, en l'època dels cromanyons. Una nena de la tribu vol coure pa com ho fan les dones del seu poblat, però no la deixen perquè és massa petita. Agafa una mica de fang, li fa cara, ulls, boca i cos i la posa a coure amb el pa. Els gran s'enfaden al veure que hi ha fang amb la farina i tiren la nina. Ella la recupera. Ha creat la primera nina de la història! 
La il·lustració està molt ben feta, amb predomini de la línia i els colors pastel. Per llegir i en veu alta a petits i grans. Per mirar i gaudir de les imatges.