Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimarts, 21 de gener del 2014

UN PETÓ DE MANDARINA

Ha arribat una nena nova a l' escola. Es diu Vanina i ve d' un país en guerra. L'Octavi (Tavi) des del primer dia s' enamora de la Vanina i en Rufus tambè. Per l'aniversari de la Vanina, en Tavi li regala un llibre que es diu Un petó de mandarina. Se'l llegeix sis cops.

En Tavi i laVanina  es comuniquen a través del collaret d' un gat, en Sebastià. Llavors, quan en Tavi descobreix que la Vanina té el seu pare a la guerra, decideix apuntar-se, juntament amb el seu grup de  música, al concurs de cançons per la pau. Al final la Vanina ha de marxar al seu país perquè la guerra ha acabat. Després la Vanina i en Tavi es fan un petó. Quan la Vanina marxa en Tavi sent un gran buit però está content  perquè la Vanina ha tornat i pot estar amb la seva família i també perquè han guanyat el concurs.

Us recomano aquest llibre!!!                  


Maria Luque 6è A