Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimarts, 19 de desembre del 2017

ARRIBA EL SR. FLAT

El llibre que més m' ha  agradat es diu ARRIBA EL SR. FLAT. L'ha escrit en Jaume Copons  i l'ha il·lustrat la Liliana Fortuny.
Va de un nen que es diu Agus Pinola. L'Agus anava corrent per la biblioteca de la seva escola i va tirar  uns llibres i la bibliotecària li va dir que l'ajudés   a moure unes caixes.  Quan  quan va acabar, l'Agus va  trobar un ninot color carbassa i la bibliotecària li va dir que li regalava i l´Agus li va dir que  no. Després, va sonar  el timbre d'anar cap a la classe i no se'n va recordar de portar una carpeta blava de totes les redaccions que havia fet durant el curs i la professora li va dir que  el diumenge li  portés i l´Agus se preguntava perquè el diumenge i se'n va recordar de la festa de la escola.
I quan va arribar a casa es va  posar a buscar la carpeta blava i el nino que la bibliotecària li havia donat. Estava viu i es deia el Sr Flat. Un dia la mare de l´Agus va ordenar la seva habitació, però de la seva manera llençant-t'ho  tot i el Sr Flat el va donar a la paradeta de l' escola. Quan l´Agus va arribar a casa no va trobar el ninot així que es va posar a buscar el nino i li va preguntar els seus amics del cole i li van dir que l'havia via comprat a una nena que odiava i li va preguntar aquesta nena i li va dir que l'havia perdut en el cinema Victòria i li havia comprat un nino nou. Va anar el cinema i li va preguntar a la senyora  que ven les entrades i li va dir que ella només ven entrades però que  li podia dir a algú de la barra. L´Agus li va preguntar a un cambrer i li va dir que mirés a objectes perduts i 
l´ Agus va anar aquell lloc i va troba el Sr Flat.
Quan va arribar a casa el Sr. Flat li va presentar a uns monstres que eren amics seus.   

                                                                                                     Rodrigo Blas de 6 è