Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dilluns, 22 de gener del 2018

30 DE GENER, DIA DE LA PAU

Per treballar el dia de la PAU, m'agrada explicar la història de la Sadako Sasaki.

Segons una llegenda japonesa si fas 1.000 grues de paper el teu desig més profund es farà realitat. El fet de començar a crear grues de paper per lluitar per la pau es remonta a la història de Sadako Sasaki, una nena víctima de la bomba d’Hiroshima durant la Segona Guerra Mundial.  sadako
Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba d’Hiroshima, que era la ciutat on vivia. Deu anys més tard (quan en tenia 12), com a conseqüència de les radiacions que va produir la bomba els metges li van diagnosticar leucèmia. Quan Sadako estava a l’hospital la seva amiga Chizucho li va explicar la llegenda de les 1.000 grues de paper.
Sadako volia curar-se de la leucèmia i per això es va proposar fer 1.000 grues de paper, però no ho va aconseguir ja que va morir l’octubre del 1955 quan només en portava 644. Simbòlicament, els seus amics van continuar la seva missió i van acabar de fer les mil grues amb l’esperança de que s’evitessin les guerres en el futur i s’aconseguís la pau entre tots els països del món.
Uns anys més tard en el parc de la pau d’Hiroshima es va construir una estàtua en el seu nom i cada any el 6 d’agost (dia de la pau), arriben milers de grues de paper a Hiroshima des de molts països diferents. Els nens de la ciutat pengen les grues al monument de Sadako amb l’esperança de transmetre aquest missatge a tot el món.

Per acabar fem una grua de paper