Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dilluns, 17 de febrer de 2020

FIBONACCI

 Fibonnaci, el somiador de nombres és un llibre per a qui  agraden les mates. Leonardo Fibonacci era un noi que sempre estava en els núvols, un somiatruites. Un dia Fibonacci estava  mirant per a la finestra  quan feia classe i un company el va veure i doncs tothom li va a començar a dir somiatruites, es clar que el Fibonacci va sortir corrents de l'escola, i no va tornar. Un dia el seu pare li va dir
-Fill avui te n'aniràs a l'India perquè aixi et convertiràs en un gran negociant i cap a l' Índia se'n va anar. A en Fibonacci va descobrir els números aràbics i va dir ostres aquests números són molt mes senzills i els va aprendre Quan es va fer gran va tornar a seu lloc d'origen i els va enseñar a tots. Ell també va descobrir que la natura segueix un curs.1,1,2,3,5,8,13,21,34,55... fins l'infinit . Tambè era bonìssim en las mates i els va ensenyar uns problemes que ningú va poder desxifrar.Va inventar la teoria de Fibonacci  que fins 3r d'ESO o batxillerat no podré aprendre.
Roger Xifra Goya 5è


Cap comentari: