Llegim per passar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió pesonal, per plaer. Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements. Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres Llegim per ser ciutadans del món. (Lola Casas i Jesús González. Llegim?)

dimecres, 23 de novembre del 2011

HISTORIA DE UNA GAVIOTA Y DEL GATO QUE LE ENSEÑO A VOLAR



És un llibre per a lectors de 8 a 88 anys. L'autor és Luis Sepúlveda, un autor de Xile molt interessat per la natura. Un dia va prometre escriure un llibre als seus fills explicant-los la manera com els humans maltractem el nostre entorn. Com que el  llibre va agradar molt a tothom, més tard se'n va fer una pel·lícula.
Aquest curs l'estem llegint els alumnes de 6è. Tenim muntat una mena de club de lectura i cada quinze dies ens trobem a la biblioteca de l'escola. Alguns capítols els llegim en veu alta per millorar l'entonació, la dicció...
D'altres els llegim en silenci i després en parlem. Hi aprenem vocabulari i també gramàtica com ara la manera d'utilitzar les formes verbals als països sudamericans.
Quan l'hàgim acabat, a plàstica convertirem el llibre en un llibre plegable. Si ens surt bé l'anirem a explicar als més petits de l'escola. També els posarem en aquest bloc.Us agradarà!!
També se n'ha fet una pel·licula.